Traces

Dit is een oudere versie handleiding. Beschikbare nieuwere handleidingen :
Active Worlds 4.1 in Engels Active Worlds 4.1 in Frans


Laat ik traces achter in Active Worlds ?


Ja.

Maar dit is niet veel anders dan traces die u achterlaat wanneer u het internet surft.
Wanneer u virutele werelden bezoekt, sommige informatie kan worden vertrekt aan de wereldeigenaar, dezelfde informatie welke uw webbrowser kan verstrekken aan webpaginas die u bezoekt wanneer u op het net surft.

De belangrijkste is uw IP adres welke iedere virtuele wereld kan bemachtigen, onafhankelijk van welke type internetverbinding u gebruikt of het type firewall u heeft geïnstalleerd op uw computer systeem.

Een wereld eigenaar heeft een bestand met de naam "world.log" welke alle evenementen in de wereld vastlegt.
Dit bestand bevat voor iedere gebeurtenis een tijds indicatie, IP adres van de bezoeker, zijn of haar gebruikersnaam, citizen nummer alsmede het citizen nummer van wie de privileges gebruikt worden.
Dit bestand legt ook de coordinaten vast op welke u de wereld binnen bent gekomen, op welk tijdstip, en de verschillende acties u heeft ondernomen zoals object kliks of het versturen van berichten.
De inhoud van deze verstuurde berichten zijn niet opgeslagen in dit bestand.

Bots welke gebeurtenissen in een wereld vastleggen zijn ook vaak gebruikt en het is niet ongebruikelijk dat de eigenaar een bot gebruikt om de chat in een wereld vast te leggen (Note : een bot is niet geregistreerd als een bezoeker en kan derhalve ontzichtbaar zijn). Deze heeft alleen betrekking op de chat welke naar iedereen is verstuurd (publiek).
Het is niet mogelijk met zekerheid te weten of de chat word opgeslagen of niet, het dient daarom aanbeveling om telegrammen te gebruiken als u een citizen bent of om te fluisteren voor het versturen van "vertrouwelijke informatie". Deze tweede optie mag niet altijd beschikbaar zijn als de eigenaar het fluisteren voor toeristen niet toestaat in zijn wereld.

De geruchten dat privé berichten (fluister) gelezen kunnen worden zijn geheel onjuist. Dit is niet mogelijk door de wereld eigenaar en zelfs niet mogelijk door het bedrijf welke de hosting verzorgt voor de betreffende virtuele wereld.
Alleen sommige medewerkers van Active Worlds hebben deze mogelijkheid.
Alleen zij kunnen zich toegang verschaffen tot uw contacten lijst en uw ongelezen telegrammen en kunnen geheel onzichtbaar een wereld betreden zonder een spoor achter te laten in het world.log bestand.

Active Worlds handleidingen